Mastersystems en Mastersystems pre-tape

Het Mastersystems-membraan is beschikbaar met zelfklevende nadentape (Mastersystems pre-tape) of zonder (Mastersystems). Pre-tape is een vooraf in de fabriek geplaatste zelfklevende nadentape die ervoor zorgt dat je als dakdekker tot 70% sneller naden kan verbinden. De polyesterwapening maakt kimfixatie overbodig. Dankzij de extreme soepelheid van Mastersystems pre-tape zijn complexe vormen en afwerkingsdetails mogelijk. Het is comfortabel en veilig werken zonder vlam op het dak. 

Specificaties Mastersystems en Mastersystems pre-tape
Breedte
1,525 / 3,05 m
Lengte12,20 / 15,25 m
Dikte2,2 mm
Gewicht1,8 kg/m²

Masterreflect en Masterreflect pre-tape

Naast de zwart-grijze variant is er de witte, ultra-reflecterende variant: Masterreflect. Ook dit membraan is beschikbaar met pre-tape (Masterreflect pre-tape) en zonder (Masterreflect), bevat geen reliëfstructuur en is voorzien van een dampdrukverdelende polyester onderlaag. 

Masterreflect reflecteert de zonnestralen tot 75% en kan de temperatuur boven het dakvlak met 25°C verminderen, wat meteen een belangrijk warmteschild (en dus energiebesparing) kan betekenen. Bovendien is Masterreflect de ideale dakbedekking voor zonnepanelen. Dankzij het reflecterende vermogen van dit witte membraan verhoogt het rendement van uw zonnepanelen tot 4% en krijg je een dak met hoog rendement.